Medijapan ili univer?

Medijapan ili univer? Vrlo često pitanje koje se postavlja prilikom planiranja kuhinje. Šta je bolje koristiti? Naravno, medijapan. Šta je skuplje? Naravno, medijapan.

medijapan ili univer

Iz toga proizilazi i njegova glavna mana…Medijapan je u finalnom proizvodu i po pet do šest puta skuplji od univera. MDF se može obrađivati mnogo bolje i neuporedivo finije nego univer ploče. Završna oprada može biti sa kosim ivica, koje kada se ofarbaju deluju lepše nego ABS kantovanje univera.

Lasersko kantovanje

Lasersko-kantovanje

Zašto je lasersko kantovanje ovde bitno kada se razmatra medijapan ili univer. Pa, ukoliko vam budžet ne dozvoljava MDF ploče, lasersko kantovanje može učiniti da vaš univer izgleda skoro isto kao medijapan. New Idea Line vam može pružiti kuhinje i plakare po meri koje su izražene uz pomoć tehnike laserskog kantovanja. Razlika između laserskog i običnog kantovanja je ogromna, naročito ako se obrađuje univer visokog sjaja. Kada se gledaju ivice kantovane ABS viskim sjajem, univer ploča deluje kao da je farbani medijapan jer se lepak ne vidi. Daleko od toga da je univer ploča loša za vašu kuhinju. Naročito ako se radi o novim oplemenjenim univerima visokog kvaliteta.

Šta odabrati? Pa, ako vam budžet dozvoljava, odaberite medijapan, pošto se od njega ne izrađuje cela kuhinja već samo frontalne površine, cena će biti veća, ali ne previše. Ukoliko ne, kontaktirajte nas i mi ćemo vam pomoći u izboru. Naše visoko-obrazovano stručno osoblje je tu da odgovori na sva vaša pitanja u vezi vašeg budućeg projekta.

By |2016-12-22T18:42:01+00:00November 14th, 2014|News|0 Comments